Rolluiken en verticale zonnescreens

Bij de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen is het soms voordelig om meteen rolluiken of zonnescreens mee te bestellen of tezamen met de kozijnen mee te laten plaatsen. Het aanbrengen van rolluiken op een later tijdstip is waarschijnlijk duurder.
Het aanbrengen van rolluiken kent vier grote voordelen:

 • extra inbraakwerend
 • extra isolerend
 • geluidswerend
 • verduisterend

Verticale zonnescreens zijn ideaal voor op de zon gelegen ruimtes. Indien gewenst kan er ook een verduisterend doek gekozen worden zodat de screen ook gebruikt kan worden voor verduistering. De mogelijkheden die hieronder besproken gaan over rolluiken maar worden gelden ook nagenoeg allemaal voor zonnescreens. Als extra mogelijkheid voor zonnescreens kunt u kiezen voor een screen met een soort van ritssysteem in de zijkanten. Dit is voor een omgeving met veel wind. Deze is in elke positie (gelosten, half open, etc) windvast.

Garantie op rolluiken en verticale zonnescreens

Op de rolluiken en zonnescreens die wij leveren zit 5 jaar garantie. Dus ook op de motor, indien voor een electrisch bediende versie gekozen wordt. Dit is een volledige garantie, dwz er komt iemand langs om het probleem op te lossen.

Verschillende soorten

Rolluiken en zonnescreens zijn in verschillende kleuren te krijgen.
Vaak kan een kleur met nerfstructuur ook toegepast worden op zichtbare delen van het rolluik.

Inbouwrolluik (in België opbouwrolluik)

Een inbouwrolluik heet zo omdat deze als het waren in de muur wordt ingebouwd. De kast ligt bovenop het kozijn. Vanaf buiten gezien zien we hem zitten tussen het kozijn en de muur erboven. Vanaf binnen gezien zien we de kast hangen boven het kozijn. Bij een inbouwrolluik is het belangrijk dat de kast van binnen geïsoleerd is.

Voorzetrolluiken

Dit type rolluik wordt aan de buitenkant tegen het kozijn of tegen de muur boven het kozijn gezet. Als hij tegen het kozijn aan zit lopen de gelijders ook over het kozijn. Zit het voorzet rolluik op de buitenzijde van de muur dan zitten de gelijders ook op de muur naast het raam. Bij voorzetrolluiken kijken we aan de buitenzijde tegen de bak aan. Deze rolluikbak kan daar vierkant, afgeschuind of rond zijn.

Prijzen rolluiken en prijzen zonnescreens

Rolluiken en zonnescreens bieden wij voor een aantrekkelijke prijs aan. Dit terwijl de kwaliteit hoog is. U kunt bij het opvragen van een offerte voor kunststof kozijnen meteen de prijs van rolluiken opvragen. U ziet dan de aparte kosten voor de rolluiken. Ook is het mogelijk om rolluiken apart te bestellen. Hiervoor hebben wij de buitenafmetingen nodig.

Bediening

Rolluiken en screens kunnen met handbediening besteld worden, maar ook electrisch. De motor die dan wordt toegepast is een ILMO motor. De rolluiken met motor zijn zo gemaakt dat zij vanzelf stoppen als ze beneden of boven zijn aangekomen. Ook als er per ongeluk een raam naar buiten toe open staat terwijl men, bijvoorbeeld vanuit bed, het rolluik naar beneden wilt doen. Of als vanwege vocht en vorst de lamellen even vast blijven zitten. Bij alle andere systemen lopen de lamellen dan vast in de kast en/of draait de motor zich kapot. Als er iemand langs moet komen kost dit weer geld. Bij onze motoren kan dit niet gebeuren omdat hij vanzelf detecteert of er een obstakel is.

Folders rolluiken en screens

 • PDF Folder Inbouwrolluiken
 • PDF Folder Voorzetrolluiken
 • PDF Folder verticale zonnescreens inbouw en voorzet
 • PDF Folder windvaste verticale zonnescreens
 • Een voorzetrolluik of voorbouwrolluik is een rolluik dat tegen het kozijn of tegen de muur aan geplaatst word. Het rolluik kan electrisch of hand-bediend zijn.

  Een voorzetrolluik kan in bijna iedere situatie toegepast worden. Hij kan in de maat van het kunststof kozijn gemaakt worden of op de muur komen. Laatstgenoemde ziet u op deze foto.

  Een inbouwrolluik zit op het kozijn waardoor deze goed weggewerkt is. De gelijders, waar de lamellen tussen vallen, worden op de zijstijlen van het kozijn of op een tussenstijl gemonteerd.

  Bij een inbouwrolluik zit de kast niet aan de buitenzijde maar tussen het kozijn en de muur boven het kozijn. Op deze foto is er een kunststof kozijn met vlak profiel gemonteerd, dan komt de kast meer naar binnen dan bij verdiept profiel.

  Verticale zonne-screens zorgen kunnen met verschillende doeken worden uitgevoerd en zijn zowel electrisch met motor als handbediend te verkrijgen

  Verticale zonnescreens zijn ook voor inbouw en voor voorzet te verkrijgen. Op de situatie van deze foto zijn de relatief kleine kasten van zonnescreens helemaal weggewerkt voor de buitenzijde. Kozijncompany levert naast normale zonnescreens ook windvaste zonnescreens.