Kunststof kozijnen roosters

De kou houden we buiten door goed te isoleren. Als we goed isoleren is alles dicht. We hebben echter wel frisse lucht nodig. Bovendien moet het vocht, dat wij onder anderen uitademen, ook weg kunnen. Kan het vocht niet weg, dan duurt het langer voordat een ruimte opgewarmt is. Dit resulteert in extra stookkosten. En dat is nu net niet de bedoeling van een goed geisoleerde ruimte.

Ventilatieroosters van Duco, Renson, Aralco en buva kunnen uitgevoerd worden als een tonnetje of als een vlak rooster. Bij Kozijncompany wordt een tonnetje meestal van het merk Duco geleverd.

Het Duco Ton 10ZR rooster is een veel verkocht ventilatierooster voor kunststof kozijnen

Een veel genoemde leus is dan ook: “Isoleren betekent ventileren.”
Bij renovatie is het belangrijk om hier op te letten. Bij nieuwbouw is het zelfs vaak verplicht. Ter info: een aanbouw valt meestal niet onder de nieuwbouwregels.

Een eenvoudige wijze om voldoende isolatie en ventilatie in aan te brengen is de combinatie van nieuwe kunststof kozijnen met isolatieglas. Aan de bovenkant tussen het glas en het kozijn, of in een apart kozijnvak, komt dan een ventilatierooster. Indien u toch nieuwe kunststof kozijen aanschaft is dit een zeer voordelige manier om meteen de ventilatie op orde te krijgen.
Roosters kunnen in kunststof ramen, deuren en schuifpuien.

Prijzen ventilatieroosters

De prijs van een ventilatierooster voor een smal raam begint bij zo’n 60 euro. Voor een breder rooster kunnen de kosten over de 100 euro gaan. Ook hele brede roosters zijn mogelijk. De exacte prijzen ziet u apart vermeld staan in de offerte. Dus voor elk rooster een aparte prijs.

Soorten roosters

Er zijn verschillende merken, verschillende uitvoeringen en verschillende kleuren van ventilatieroosters. Hieronder treft u een greep uit de mogelijkheden en onze toepassing hiervan.

Merken

Er bestaan verschillende merken ventilatieroosters. De beste een meestgebruikte merken zijn Duco, Renson, Buva en Aralco. Wij leveren de roosters van deze kwaliteitsmerken.

Een ventilatierooster kan op kalf gemonteerd worden of op het isolatie-glas

Vlakke ventilatieroosters hebben voordelen bij schuifpuien en insectenhorren. Deze roosters worden tegenwoordig steeds vaker voor in kunststof kozijnen gebruikt.

Vlakke roosters en tonnetjes

Grofweg bestaan er vlakke ventilatieroosters en ronde. De ronde worden ook wel tonnetjes genoemd. In het verleden zijn de tonnetjes het meeste toegepast, hoewel momenteen de vlakke ook erg in trek zijn.
Een vlak ventilatierooster steekt niet naar binnen of naar buiten uit. Hierdoor kunnen ze ook probleemloos in schuifpuien gezet worden. Als er een ventilatierooster in een draaikiepraam gezet wordt dan is het bekende probleem dat er geen inzethor in kan. Echter met deze vlakke roosters steekt er buiten niet uit, waardoor een hor geen enkel probleem is.

Ventilatieroosters bij Kozijncompany

Bij kozijncompany kunt u alle roosters van Duco, Buva, Renson en Aralco geleverd krijgen, per stuk of in grote hoeveelheden.
De platte roosters van Renson en Buva, de Renson THM90 EVO en de Buva Slide EC10 ZR, zijn de meest gevraagde roosters. Dit bieden wij dan ook standaard aan als er om een ventilatierooster gevraagd wordt. Het gaat dan om een vlak, modern rooster. Indien er een tonnetje gewenst is leveren wij veelal de DucoTon 10ZR.
Verder zijn er ook suskasten of semi suskasten. Dit zijn ventilatieroosters die ook een (geluids)isolerende werking hebben. Voor architecten is vaak een specifieke capaciteit of een specifieke vorm of kleur gewenst. Bespreekt u met ons de mogelijkheden dan levern wij u voor een scherpe prijs de roosters die u nodig heeft.

Kleuren ventilatieroosters

In principe is alles met kleur mogelijk. Alle kleuren, zelf binnen en buiten verschillende kleuren. Dat kan echter wel wat kosten. Daarom worden de meeste ventielatie roosters in aluminiumkleur, wit of crème besteld. Zowel aan de binnen als aan de buitenzijde. Aluminiumkleur past in principe bij alle kozijnen. Wit past bij witte kozijnen en creme past bij crème kozijnen. Het is niet per definitie zo dat in een crèmekleurig (RAL 9001) kunststof kozijn altijd een crème rooster gaat. Dat is een kwestie van smaak. In de showroom kunt u beide situaties zelf beoordelen. De bovendorpel kan er, als het rooster in de kleur is meegelakt, vrij fors uitzien. Terwijl aluminiumkleur eerder wegvalt bij het glas eronder. Dit geld mn bij vlakke roosters. Tonnetjes, zoals bijvoorbeeld de Duco Ton 10 ZR, zijn meestal het mooiste als ze meegelakt zijn. Deze hebben ook niet de vorm van het glas of van de bovendorpel.

Belangrijk bij ventilatieroosters in kunststof kozijnen

Een zelfreguleren ventilatie rooster, ook wel een rooster met klep genoemd, zorgt voor een geleidelijke ventilatie bij verschillende windsnelheden

Een zelfregulerend ventilatierooster zorgt voor een continue ventilatie bij verschillende windsnelheden.

Belangrijk is dat een ventilatierooster bij tocht of harde wind zichzelf afsluit. Alle roosters die wij standaard aanbieden doen dit door middel van een mechanische klep. Hierdoor hoeft het rooster praktisch bijna nooit meer dichtgezet te worden. Dit heet een zelfregulerend ventilatierooster.
De ventilatieroosters die wij standaard leveren kunnen allemaal op meerdere standen gezet worden. Zit het kozijn met het rooster bijvoorbeeld op een plek waar wat minder ventilatie gewenst is dan kan het rooster op een lagere stand open gezet worden.

Alleen rooster bestellen

U kunt ook alleen een ventilatierooster bestellen. Los, of bijvoorbeeld in combinatie met HR++ glas of dubbelglas. Wat wij nodig hebben is de dikte van het glas indien hij op glas komt, en de totale breedte. Neemt u gerust contact op voor meer informatie.

contact