RoedenRoeden zijn verdelingen in ramen en deuren. Dit kan vaak een mooi effect geven. Bij kunststof kozijnen zijn er meerdere mogelijkheden met roeden. Er zijn goedkope en dure oplossingen:

 • Roeden tussen het glas – goedkoop
 • Roeden tussen- en op het glas – goedkoop of duur
 • Glas delende roeden – duur

 • 3 Soorten roeden voor kunststof kozijnen

  De prijs is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal vakjes of ruitjes dat we krijgen. Hierboven staat bijvoorbeeld dat glasdelende roeden duur zijn, maar als het slechts om 2 of 4 vakken gaat dan valt het prijstechnisch wel mee. Maar bij tuindeuren kunnen we wel 16 vakjes hebben, als elke deur 8 vakjes krijgt. Met twee grote zijdelen eraan zijn het er al snel 32. Als we dan voor al die vakjes dure roeden kiezen dan zijn de kozijnen niet meer goedkoop. Terwijl roeden tussen het glas, voor een kozijn met 16 of 32 vakjes, het kozijn maar een paar honderd euro duurder maakt.

  Roeden tussen het glas

  Roeden tussen het glas, ook wel spouwroeden genoemd, zitten letterlijk in de spouw van het glas. Deze kunststof roeden zitten tussen de buitenruit en de binnenruit in. Hierdoor kunnen ze niet vies worden. Ze zijn te verkrijgen in een breedte van 18, 26 of 45 mm. 26 mm is de meest gebruikte. Ook verschillende kleuren zijn mogelijk.

  roeden tussen het isolatieglas zijn een relatief goedkope manier om een vakverdeling in een kunststof kozijn te maken en bovendien gemakkelijk met schoonmaken

  Roeden tussen het isolatieglas

  Roeden tussen het glas en op het glas

  Hier zitten er roeden tussen het glas en op het glas geplakt. De roeden die op het glas komen kosten, afhankelijk van de breedte en de kleur met evt. houtnerfstructuur, een paar euro tot een tientje de meter. Dit maakt het dus niet duur. Echter het opplakken is een tijdrovend klusje dat niet gemachinaliseerd gebeurt. Dit maakt dit type roeden duurder. Toch zijn wij er handig in en kunnen we de prijs voor dit soort types scherp houden, maar vergeleken met alleen roeden tussen het glas blijft dit een prijzige oplossing.

  Handig en goedkoop: voor de technische klanten hebben we de mogelijkheid om de opplakroeden er apart bij te leveren. Dan betaalt u alleen de roeden tussen het glas, dit is goedkoop, en de opplakroeden die u er zelf op kunt plakken.

  Roeden tussen het glas én op het glas zorgen voor een mooi aangezicht voor wat betreft de vakverdeling en kunststof kozijnen

  Roeden tussen het isolatieglas en binnen en buiten op het glas

  Glasdelende roeden

  Dit zijn roeden die geheel aparte glasvelden maken. U krijgt dus niet één grote ruit, maar een kozijn, raam of deur met allemaal vakjes erin. In ieder vakje past een stukje glas. Dit is uiteraard bewerkelijk en behoort dus tot de duurdere oplossingen. De roeden zijn breed, bijvoorbeeld 84 mm. Vaak wordt deze optie verkozen in voordeuren. Het ziet er robuust uit en de indeling kan creatief verkozen worden. Hier vindt u meer informatie over voordeuren.

  Glasdelende roeden vormen een roedeverdeling met verschillende ruitjes erin. Zoals vroeger is hier het kozijn of het raam opgesplitst in meerdere vakken.

  Roeden die het kozijn, raam of deur opdelen.