Vliegenhorren

Vliegenhorren, ook wel insecterenhorren genoemd, zijn met namen in het voorjaar en de zomer van belang om insecten en vliegen buiten te houden. Er bestaan verschillende soorten horren voor uw kunststof kozijnen.

De inzethor: goedkoop, effectief en gemakkelijk

De inzethor kan in een draaikiepraam of in een kiepraam gezet worden. Daar wordt hij doorgaans niet meer uitgehaald totdat het vliegenseizoen weer voorbij is. Het erin zetten is heel eenvoudig en kan men zelf doen. Het raam kan daarna gewoon open en dicht zolang de hor erin zit. Omdat de hor blijft zitten, en niet zoals een rolhor naar beneden of opzij geschoven hoeft te worden, kunnen we er zeker van zijn dat er geen insecten doorheen komen. De goedkoopste manier is om de horren meteen mee te bestellen met de kunststof kozijnen. Later laten meten en op maat laten maken is altijd duurder. De kleur laten wij standaard overeenkomen met de kleur van de buitenzijde van het raam.

Schuifhordeur: voor een schuifpui

Een schuifhordeur werkt in feite net zoals een schuifpui. Een boven en onderlat zitten langs de schuifpui, en een deur beweegt zich er doorheen. Nadat of voordat de schuifpui open geschoven is kan de schuifhor opzij geschoven worden om door de deur te lopen. Zon en frisse lucht komen wel binnen, maar insecten niet.

Plissé hordeur: voor een schuifpui of openslaande deuren

De plissé hordeur kan open geschoven worden. Het materiaal vouwt zich dan uit. Zodra de deur dichtgeschoven wordt vouwt het zich weer in, als een harmonica. Het is in meerdere opzichten een uniek product: Dankzij de harmonicawerking komt er geen rolsysteem aan te pas, wat veel toekomstige storingen voorkomt. Verder gaat het niet snel kapot: loopt men tegen het vliegengaas aan dan valt hij er in zijn geheel uit, om vervolgens weer teruggemonteerd te kunnen worden. De prijzen van plissé horren zijn ook iets hoger dan de conventionele rolhordeuren of schuifhorren, maar gezien bovenstaande voordelen is dit het overwegen waard.

Andere horren

De conventionele horren als rolhorren, rolhordeuren, deurhorren en klemhorren kunt u bij ons ook krijgen indien gewenst. Voor locaties met veel wind zijn er ook rolhorren en rolhordeuren die extra windvaste zijn, hoewel bij de rolhor nooit helemaal gegarandeerd kan worden dat het gaas op zijn plek blijft bij harde wind.

Horren kunnen eenvoudig worden meebesteld met kunststof kozijnen en zorgen ervoor dat er geen vliegen en insecten binnendringen. Als een draai-kiep raam met een hor erin gesloten wordt dan hoeft niet eerst de hor eruit.

Insectenhorren kunnen voordelig worden meebesteld met de kunststof kozijnen

Inzethorren kunnen worden meebesteld om in een kunststof raam te plaatsen zodat er geen isecten binnen komen.

Een inzethor wordt heel eenvoudig vanaf de binnenkant in een kunststof kozijn gezet. Het raam moet dan open zijn. Daarna kan het raam weer dicht met de hor erin.

Een plissé hor deur is tegenwoordig steeds geliefder voor loopdeuren, buitendeuren en openslaande deuren

De plissé hordeur kan eenvoudig geopend en gesloten worden om door de deur te lopen. Geschikt voor alles soorten deuren: loopdeuren, openslaande deuren en schuifpuien.