Kwaliteit & Garantie

Keurmerken en certificeringen

Kwaliteit is het belangrijkste aspect. De aanschaf van nieuwe kozijnen gaat om een investering. Een lange levensduur van de kozijnen is daarom niet een pré maar een must. Bij ons bestelt u kozijnen die voldoen aan alle eisen en normeringen in Nederland. Denk aan de grote kwaliteit garanderende keurmerken als KOMO en TÜV en de strenge duitse RAL certificering. Maar ook al is de kwaliteit, stevigheid en duurzaamheid 100% in orde, wat deze keurmerken bewijzigen, willen we daarnaast tevens dat de kozijnen maximaal inbraak werend zijn. Onze kozijnen voldoen daarom ook aan de hoge inbraak werende eisen van het SKG-2 keurmerk en het Politie Keurmerk Veilig Wonen, ook wel PKVW genoemd.
Keurmerken zijn belangrijk om de kwaliteit van kunststof kozijnen te meten. Kunststof kozijnen van Kozijncompany voldoen aan de SKG-2 keurmerken, KOMO keurmerk, Politiekeurmerk veilgig wonen en bezitten Tüv en RAL certificeringinge.

De keurmerken garanderen de kwaliteit en inbraakwerendheid van de kunststof kozijnen.

Meer dan alleen keurmerken en certificeringen

Maar bij Kozijncompany wordt echter altijd naar meer gestreefd. Om de hoge kwaliteit te behouden zijn de volgende punten van groot belang:

  1. Merkonderdelen: Enkel gebruik maken van merkonderdelen. Merken die hun goede en duurzame werking reeds decennia lang bewezen hebben.
  2. Productie: Met productie bij ons in Apeldoorn leveren wij de kozijnen precies naar wens en hebben we 100% kwaliteitscontrole.
  3. De goede samenwerking tussen verkoop, productie en toeleveranciers bevordert de kwaliteitscontrole en garandeert voor elke bestelling het juiste product. Bovendien weet u met een gedetailleerd besteloverzicht zelf ook precies waar u aan toe bent.

Profielen

De kunststof profielen die worden toegepast zijn van het Duitse merk Aluplast. Dit is het op 2 na grootste merk van Europa, en op 4 na grootste merk wereldwijd. De zowel SKG als KOMO gecertificeerde profielen bezitten 4 tot 6 kamers voor een optimale isolatiewaarde. De inbouwdiepte van het verdiepte profiel is 120 mm. Deze forse inbouwdiepte, welke de kozijnen de echte Hollandse look geven, wordt door geen enkel ander kozijnenmerk overtroffen. De garantieduur bedraagt voor de kleurechtheid 10 jaar, voor zowel de gladde kleur in de basis van het kunststof als de kleur in hout-look generfde delen. 5 Jaar bedraagt de garantie op het PVC zelf.

Staalversterking

De kunststof kozijnen worden volgens belangrijke voorschriften versterkt met staal. Het staal dat toegepast wordt bij de kozijnen die u bij Kozijncompany bestelt is altijd gegalvaniseerd staal. Dit is erg belangrijk ter voorkoming van roest op de lange termijn dus om ook op de lange termijn de stevigheid te garanderen. Bij deuren lassen wij het staal in de hoeken mee. Hierdoor zijn de deuren zeer stevig.

Kunststof profielen voor kunststof kozijnen worden in Duitsland gemaakt door Aluplast in Karlsruhe.

De profielen voor de kunststof kozijnen worden in de hoofdvestiging in Duitsland gefabriceerd. Als de kozijnen klaar zijn gaan ze naar onze productielocatie in Apeldoorn. Wij bezorgen de kunststof kozijnen met eigen transport door heel Nederland.

Aluplast is wereldwijd actief in kunststof kozijnen. Aluplast is groot met vele locaties in europa, maar ook wereldwijd is het sterk vertegenwoordigd, van Branzilie, tot bijvoorbeeld mexico en India.

Aluplast is wereldspeler op het gebied van Kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien.

IJzerwerk – hang-en sluitwerk

Het ijzerwerk is belangrijk om het kozijn goed werkend te hebben en te houden. Daarnaast wordt hier voor het grootste gedeelte de inbraakwerendheid bepaald. Dit zijn meest voorkomende ijzerwaren onderdelen:

  • Paddenstoel-vormige sluitnokjes in de ramen – SKG-2
  • Scharnieren ramen – SKG-2
  • Raamgreep indien gekozen wordt met sleutel: SKG-2
  • 3-D Verstelbare deurscharnieren: SKG-2
  • Deurklink, deurknop, krukschild: SKG-2
  • Cilinderslot: SKG-2
  • 3-puntssluitingen: SKG-2

SKG-2 wordt ook wel aangeduidt als SKG**, SKGII of SKG2.
Alle SKG gekeurde onderdelen zijn tevens van belang voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Sterke merken

Voor het ijzerwerk gebruiken wij onderdelen van met name de merken Winkhaus, Dr. Hahn en GU. Dit zijn stuk voor stuk ijzerwarenfabrikanten die zich reeds lange tijd bewezen hebben met hun de technisch hoogstaande producten die zij bovendien continu blijven innoveren op gebied van kwaliteit en inbraakveiligheid.