Kunststof achterdeuren

Kunststof achterdeuren zijn meestal de meestgebruikte kozijnen van een woning. Bij de aanschaf van een kunststof achterdeur zijn er een paar belangrijke dingen om op te letten.
De stevigheid, de draairichting, de borstwering, het type drempel, de inbraakwerendheid, zijdelen en bovenlichten, de afmetingen.
Op deze pagina vindt u informatie over de kunststof achterdeuren van Kozijncompany. Al deze punten worden hier besproken.


Kunststof achterdeur met borstwering uitgevoerd in antraciet grijs met houtnerfstructuur, aluminiumkleurige deurklinken en in 3 richtingen verstelbare scharnieren

Kunststof achterdeur met borstwering. Alle scharnieren zijn standaard in 3 richtingen te verstellen. Deze achterdeur heeft een borstwering met rabatdelen, verticaal geplaatst.

Stevig en robuust

Een raam kijk je doorheen, een deur loop je doorheen.
En door een achterdeur lopen we meestal nog het vaakste. De ene keer valt de deur zachtjes in het slot, de andere keer krijgt hij een knietje of wordt hij dichtgesmeten door de wind. Er wordt vaak doorheen gelopen, iedere dag weer. Aangezien alle kunststof kozijnen tientalle jaren mee moeten gaan, is het dus belangrijk om een kwalitatief zeer stevige deur aan te schaffen.
Daarvoor bent u bij Kozijncompany aan het juiste adres. Ook dit is dus een onderdeel waarop bij de fabricate en op de onderdelen nooit bezuinigd mag worden. Ook al bieden wij zulke scherpe prijzen voor onze kunststof achterdeuren, toch ligt het kwaliteitsniveau ver boven het gemiddelde.
Bij ons treft u alleen maar achterdeuren en voordeuren met een deurprofiel van 12 cm breed. Dit is het breedste dat te verkrijgen is. U zult begrijpen: Hoe breder dit profiel, hoe steviger het is. Maar ook hoe breder de stalen versteviging die erin past. Deze stalen versteving is gegalvaniseerd om roest geen kans te geven.
Verder lassen wij altijd het staal in de hoeken van de deurprofielen mee. Dit doet lang niet iedere kozijnenfabriek.
Een sterkere kunststof deur is niet te maken. Probeert u het maar eens uit in de showroom!

Prijzen kunststof deuren

Op deze website staan prijzentabellen. Met deze prijslijsten kunt u nagaan wat een buitendeur ongeveer kost. De prijzen gelden voor complete deuren, dus inclusief alle onderdelen die nodig zijn.
Zie hier de prijzen van kunststof achterdeuren.


Haak die in uit de buitendeur komt en in het kunststof deurkozijn valt zodra deze op slot gedraaid wordt

De haken van een 3-punts sluiting verdwijnen in de deurpost zodra de deur op slot gedraaid wordt. Bij het ontgrendelen verdwijnen de haken vervolgens weer terug in de deur.

Alle onderdelen in de deur, dus de driepunt-sluiting, de scharnieren, het cilinderslot en zoals hier te zien ook de deurklink met de schildplaat zijn SKG-2 goedgekeurd.

SKG2 is SKG met 2 sterren, veelal aangeduid als SKG**. Alle deuronderdelen van onze kunststof voordeuren en achterdeuren zijn standaard voorzien van SKG** keurmerk.

Inbraakwerend

Een achterdeur is een veel gebruikte toegang voor inbrekers. Om het risico zo veel mogelijk te beperken zijn alle achterdeuren die wij leveren voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
De gebruikte onderdelen zijn voorzien van het SKGII keurmerk:

  • 3-punts veiligheidssluiting met haken SKG2
  • Cilinderslot SKG2
  • deurklinken en slotplaten SKG2
  • 3-D verstelbare Scharnieren SKG2

Paneel en/of glas

De meeste achterdeuren hebben een borstwering aan de onderzijde. Ook wel schopplaat genoemd. De hoogte hiervan kunt u zelf bepalen. Vaak zit deze op 85 of 90 cm hoogte. In de borstwering komt paneel. U kunt kiezen tussen een normaal paneel of rabatdelen horizontaal of verticaal. Rabatdelen zien er uit als houten schroten.
Een borstwering hoeft natuurlijk niet. Volglas kan ook. U heeft dan echter volgens de normeringen wel veiligheidglas nodig. Wat prijzen betreft doet een deur met een borstwering of een deur met alleen glas, waar dus veiligheidsglas in moet, weinig voor elkaar onder. Kiest u voor één groot dicht paneel in de deur (bijvoorbeeld soms voor een schuur of hal) dan bent u het voordeligste uit. Indien nodig kunt u kiezen voor een extra sterk paneel, bijvoorbeeld tegen vandalisme.


Kunststof buitendeur uitgevoerd als loopdeur tussen twee zijlichten in. In de zijlichten zitten ventilatieroosters.

Een deur kan aan één of aan meerdere kanten een zijlicht hebben. Aan de bovenkant kan dat ook. Dit voorbeeld heeft ook een stukje paneel naast de deur omdat daar achter precies een binnenwand zit.

Zijdelen en zijlichten voor kunststof deuren

Een achterdeur is lang niet altijd een 1-delig kozijn. Vaak is er spraken van een bovenlicht of een zijlicht. Bij een keuken of achterpui zit er dikwijls nog een groot raam aan vast aan één van de zijkanten of aan beide zijkanten.

Afmetingen kuntstof buitendeuren

Alle maten zijn mogelijk, zolang het binnen het reële blijft. Er zijn wel standaard maten maar meestal (mn bij renovatie) worden de deuren gewoon zo groot gemaakt dat het past in het gat in de muur. Voor de prijs maakt het absoluut geen verschil of u kiest voor een standaardmaat of een andere maat, behalve dat een iets kleinere deur natuurlijk ook iets goedkoper is. Standaard breedtematen voor een achterdeur zijn 83, 88 of 93 cm. Standaard hoogtematen zijn bijv. 201,5 of 211,5. Hier komt het kozijn nog bij op. Afhankelijk van het type profiel dat gebruikt wordt komt kan de buitenmaat van het kozijn dan verschillen. Voor nieuwbouw is tegenwoordig een deur met een hoogte van 231,5 cm nodig volgens het bouwbesluit. Een aanbouw wordt meestal niet als nieuwbouw gezien als het minder dan 50% van het aantal vierkante meters woonoppervlak betreft.


Onderdorpel – drempel

Wilt u een kunststof achterdeur met een lunststof onderdorpel of aluminium onderdorpel?
U kunt kiezen tussen 2 soorten dorpels of drempels. Een kunststof onderdorpel is het kozijnprofiel zoals die ook aan de zijkanten en de bovenkant van het kozijn wordt toegepast. Een aluminium drempel is lager.

  • Aluminium drempel heeft een lagere opstap, nl 20 mm tegenover minimaal 64 mm, afhankelijk van de profielcombinatie bij een kunststof dorpel.
  • Hoewel een aluminium onderdorpel ook meerdere kamers heeft ter isolatie, biedt een kunststof onderdorpel heeft nog de beste warmteisolatie.
  • Een aluminium dorpel wordt normaalgesproken niet met aanslagrand uitgevoerd. De keuze kan dus ook gemaakt worden afhankelijk van de bouwkundige aansluitmogelijkheid.
  • Een kunststof dorpel is enkele tientjes goedkoper dan een drempel van aluminium.

Draairichting deuren

Een achterdeur gaat meestal naar buiten open. Maar mocht u hem naar binnen openend willen, dan is dat natuurlijk geen probleem.
Een deur kan linksdraaiend en rechtsdraaiend zijn. Wij bespreken dit altijd vanaf de binnenzijde gezien. Is hij linksdraaiend, dan gaat hij naar links open. De kruk zit dan rechts. En visa versa.


voor buitendeuren en achterdeuren kan er tussen meerdere kleuren gekozen worden, zowel voor de kunststof deur zelf als voor het kunstof deurkozijn.

Kleuren kunststof deuren

De kleur is vrij eenvoudig: meestal wordt namelijk de kleur gekozen van de rest van de kozijnen. Al komt het bij achterdeuren wel eens voor dat deze afwijken. Dit wil bijvoorbeeld wel eens gebeuren als alle kozijnen in een woning creme zijn met groene ramen erin, of andersom. Soms is dan de gehele achterdeur groen, dus zowel het kozijn als de deur zelf. U kunt kiezen om de kleur zo over te nemen voor de nieuwe kozijnen, maar u kunt natuurlijk ook de kleur aanpassen aan de andere kozijnen.